Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Οι επισκέπτες μας μιλούν για τις εντυπώσεις τους από το Ψάρι

 

Ταξιδιωτικές εντυπώσεις της κ. Τέρψης Αργυρού από το χωριό μας

20/9/2016

Η κ. Τέρψη Αργυρού είναι καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών και αν και Αθηναία, ζει μόνιμα με την οικογένεια της στη Γενεύη της Ελβετίας.

Τον φετινό Ιούλιο (2015) βρέθηκε στο Ψάρι για δυό μέρες, φιλοξενούμενη του Μπρούς και της Έλσας.

Η κ. Αργυρού είχε την ευγένεια και την καλοσύνη να μας στείλει λίγες από τις εικόνες ψυχής που συγκέντρωσε στο χωριό μας και κρατάει κοντά της  στον τόπο που ζεί.
Εμείς ας «κρατήσουμε» από το συνολικά υπέροχο κείμενο της κ. Αργυρού ιδιαιτέρως μια εξαιρετική φράση :

 «…οι μυρωδιές κι οι γεύσεις αναπλάθουν το χώρο και την ιστορία…»

 

  • Την ευχαριστούμε !

 


 

Τέρψη Αργυρού

Ψάρι 2015

 

Έβγαλα τα λουκάνικα που είχα φυλάξει και τα δοκίμασαν οι δικοί μου δειλά δειλά. Τα τελειώσανε γρήγορα με επιδοκιμαστικά επιφωνήματα-υπέροχα, αρωματικά. Στην επιστροφή μου από το Ψάρι είχα φέρει και μια μυζήθρα από τον ίδιο παραγωγό, τον κύριο Τηλέμαχο, καθώς την είχα δοκιμάσει το πρωινό στους παλιούς καλούς μου φίλους Έλσα και Bruce. Συνέχισα να τη δοκιμάζω κι εδώ. Γιατί οι μυρωδιές κι οι γεύσεις αναπλάθουν το χώρο και την ιστορία. Οι φωτογραφίες μου θύμιζαν τις κουβέντες της Έλσας για την ιστορία.  Έφερα μαζί μου την γλυκύτητα του χωριού, την πάμπλουτη φύση μέσα και γύρω του, εικόνες από κόκκινη, εύφορη γη, βράχια, σπηλιές, μονοπάτια, τις γραμμές, καμπύλες η απότομες των βουνών, τ’αμπέλια- τα ομορφοδουλεμένα τρίγωνα με το αγιωργίτικο- και πιο κάτω αυτό το θαύμα της Στυμφαλίας που μ’ άφησε άναυδη. Το σώμα μου είχε βραχεί στο νερό της πολύ παλιά, τώρα βούτηξαν άπληστα τα μάτια μου  στο πανάρχαιο τοπίο. Να’ναι καλά οι φίλοι μου που με περπάτησαν με πολλή αγάπη και σεβασμό γι αυτό το χώρο.

 Γενεύη, Aύγουστος 2015