Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης


Επισκέπτες:

hit counter
Online: 14 άτομα

Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης Γεννήθηκα στο Ψάρι Κορινθίας στις 4 Οκτώβρη του 1961. Η αναζήτηση «καλύτερης ζωής» με οδήγησε - όπως πολλούς τα χρόνια εκείνα - εσωτερικό μετανάστη στην πρωτεύουσα, στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Σε όλη μου τη ζωή όμως, μ’ έναν υπερβατικό τρόπο η γενέθλια γη με ακολουθούσε. Αυτή η πολύ στενή σχέση με το χωριό μου με οδήγησε να προσπαθήσω με τις μικρές μου δυνάμεις, για να δημιουργήσω και να διαχειρίζομαι την ιστοσελίδα που βρίσκεστε . 

Επιθυμούσα, ότι έμαθα από παλαιότερους συγχωριανούς (όπως τον αείμνηστο συγγραφέα Κων/νο Παπανδρέα Γαλάνη που ήταν ο πρώτος που κατέγραψε την ιστορία του χωριού μας και της Στυμφαλίας), αλλά και ότι εν τω μεταξύ προέκυψε,  να μεταφερθεί με τον σύγχρονο & εύληπτο ηλεκτρονικό τρόπο, επαυξημένο και με νέες στέρεες πηγές, στις νεότερες γενιές με την ελπίδα κάποιος στου χρόνου την πορεία να θελήσει να συνεχίσει … 

Παράλληλα η συνεχής διαπίστωση ότι οι μικρές κοινωνίες της πατρίδας μας – όπως το Ψάρι- με το πέρασμα του χρόνου απαξιώνονται από την κάθε είδους διοίκηση (κεντρική εξουσία & δήμος),  μου δημιούργησε την πεποίθηση ότι μια ηλεκτρονική φωνή του τόπου μας θα μπορούσε – με την υποστήριξη των κατοίκων του χωριού μας- να διεκδικήσει ότι δυστυχώς κάθε μέρα χάνεται για το χωριό μας.    

Προκειμένου να μην προκύψει κανενός είδους εξάρτηση σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας, συνειδητά επιλέχτηκε η οικονομική επιβάρυνση της δημιουργίας της το 2009, καθώς και τα κατ’ έτος πάγια έξοδα της (Web Hosting, διατήρηση Domain Name, συντηρήσεις κτλ.),  να βαρύνουν εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά το διαχειριστή της. Παράλληλα δεν επετράπη ποτέ η ανάρτηση διαφήμισης επί πληρωμή, αλλά επιλέχτηκε η δωρεάν ανάρτηση καταχωρήσεων αποκλειστικά όμως με επαγγελματικές δραστηριότητες συγχωριανών μας.

Ότι εδώ θα βρείτε καταγεγραμμένο δεν διεκδικεί κανενός είδους  δάφνες και βέβαια κανένα αλάθητο. Δεν καταχωρήθηκαν άλλωστε με τέτοια πρόθεση.
Είναι όμως όλα καταγεγραμμένα (είτε από εμένα είτε από τους λίγους συγχωριανούς μας που συνέδραμαν στην πορεία αυτήν την προσπάθεια), με μεγάλη προσοχή, κόπο, ενδιαφέρον και πολύ αγάπη.

Στόχος της δημιουργίας της ιστοσελίδας ήταν να απευθυνθεί στους  κατοίκους και τους φίλους του χωριού μας αλλά και στους όπου γης συγχωριανούς, υποβάλλοντας σε όλους μια έμμεση πρόσκληση, προκειμένου να «βρίσκονται» στο Ψάρι και να συμμετέχουμε όλοι μαζί ενεργά για την προκοπή του.   

Ελπίδα ήταν και παραμένει, το χωριό μας να διεκδικεί σε έναν κόσμο που κάθε μέρα αλλάζει το δίκιο του και παράλληλα τα νέα παιδιά του τόπου μας, μέσα από τη γνώση της ιστορίας τους να διατηρήσουν στο μέλλον τα ήθη και τα έθιμα μας.

Γνώμονας  εξ αρχής ήταν και θα εξακολουθεί πάντα να είναι το ρητό του Μαχάτμα Γκάντι : 

Σχεδόν ό,τι κάνεις είναι ασήμαντο, αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις !


Σας ευχαριστώ για την ηλεκτρονική επίσκεψη στο χωριό μας !

Γιάννης Σκούρτης
www.psarikorinthias.gr