Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
16/12/2012

Ολοκληρώθηκε από την ΕΛΛΕΤ η πρώτη φάση των "Μονοπατιών Πολιτισμού" στο Ψάρι

Ολοκληρώθηκε κατά το τριήμερο 13 -15 Δεκεμβρίου 2012, το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας επαναχάραξης, σήμανσης και καταγραφής των περιπατητικών και ποδηλατικών μονοπατιών στο χωριό μας το Ψάρι.

  Συνεργείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), με συνοδεία συγχωριανών μας μεταξύ των οποίων του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Σικυωνίων Σπύρου Γ.Λέγγα, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Χουσελά, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλη Γαλάνη, του μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Βασίλη Λυκαργύρη του Δημήτρη Β. Τζελέπη και του Δημήτρη Γ. Γαλάνη περπάτησαν τα περισσότερα μονοπάτια και πλέον μετά και την ολοκλήρωση του τελευταίου μονοπατιού σε άμεσο χρόνο, θα ξεκινήσει  η επίσημη ουσιαστική χάραξη και σήμανση με την τοποθέτηση των καλαίσθητων ταμπελών της ΕΛΛΕΤ, τα μονοπάτια Πολιτισμού στο Ψάρι θα είναι πραγματικότητα και θα αναμένουν τους λάτρεις της φύσης να τα περιδιαβούν και να θαυμάσουν το όμορφο ορεινό τοπίο του χωριού μας. 


Το χωριό μας αυτές τις μέρες στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, είχε τη μέγιστη χαρά να φιλοξενήσει τους ιδρυτές της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, κ. Λυδία Καρρά και κ. Κώστα Καρρά, την Πρόεδρο του Συμβουλίου Ποιότητας Ζωής της ΕΛΛΕΤ και «φανατική» φίλη του χωριού μας κ. Αμαλία Ζέπου και τον τεχνικό- ειδικό στις χαρτογραφήσεις μονοπατιών κ. Μιχάλη Αντύπα, ο οποίος με την εμπειρία του, την πεζοπορική του δεινότητα αλλά κυρίως με την πάντα καλή του διάθεση διευθετούσε με τον καλύτερο τρόπο κάθε πρόβλημα.

Ευχαριστούμε τους ιδρυτές και τα μέλη της ΕΛΛΕΤ για την τιμή που έκαναν στο χωριό μας, αφενός να το εντάξουν στο πλαίσιο των δράσεων τους, αλλά και να περιδιαβούν μαζί με συγχωριανούς μας το ιστορικό μονοπάτι που ενώνει μέσω της «Κουρκούλας» το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου με το αντίστοιχο των Αγίων Θεοδώρων. Τους ευχαριστούμε επίσης για το όραμα που εμπνέει στο χωριό μας η θέλησή τους και η παρουσία τους αλλά και τα θετικά σχέδια που έχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου μας.



Να τονίσουμε ότι την Παρασκευή το βράδυ 14 Δεκεμβρίου προς τιμήν των προσκεκλημένων μας παρασχέθηκε δείπνο στο οποίο παρευρέθησαν και ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Λεονάρδος και ο συγχωριανός μας δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Χουσελάς.


Οι ιδρυτές της ΕΛΛΕΤ κ.κ. Κώστας & Λυδία Καρρά στους Αγίους Θεοδώρους


Χαλάρωση και Ψαραίικο κρασί στους Αγίους Θεοδώρους

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από σημεία των μονοπατιών που δείχνουν νομίζουμε ανάγλυφα, την αγνή φύση του χωριού μας.


Στην "Κατσαράπα"


Το "Κούτσουρο" και ο Ασπροκαμπίτικος κάμπος


Η βρυσούλα του Γαβριά


Η γέρικη βελανιδιά στη βρυσούλα του Γαβριά

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-..-

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Ψαριωτών ευχαριστεί θερμά την ΕΛΛΕΤ, τον κ. Κώστα Καρρά την κ. Λυδία Καρρά, την κ. Αμαλία Ζέπου και τον κ. Μιχάλη Αντύπα για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν για το χωριό μας και υπόσχεται ότι σε συνεργασία με το Δήμο Σικυωνίων και το Τοπικό Συμβούλιο Ψαρίου θα συνεχίσει με αμείωτο ενδιαφέρον τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των μονοπατιών στο Ψάρι.

Καλεί ταυτόχρονα όλους τους συγχωριανούς να πλαισιώσουν τον Πολιτιστικό Σύλλογο σε αυτήν του την πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην πολιτιστική ανάδειξη του χωριού μας και στην δημιουργία των ευκαιριών που απαιτούνται για την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

 

Βασίλης Γαλάνης

 

 

 

Επιστροφή