Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
16/8/2012

Οι γυναίκες καλλωπίζουν το χωριό μας ! - Της Έλσας Σταματοπούλου

Πρώτη δράση της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ψαριού

Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, η νεοσύστατη Πρωτοβουλία Γυναικών του χωριού μας  πραγματοποίησε την πρώτη δράση της, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση. Περίπου 15 γυναίκες μαζεύτηκαν με κέφι να καθαρίσουν και να καλλωπίσουν την πλατεία κοντά στον Άγιο Νικόλαο. Ο Πρόεδρος του χωριού, Βασίλης Χουσελάς, είχε πριν κόψει τα κλαδιά και οι γυναίκες κλάδεψαν, σκούπισαν τα χόρτα,  σκούπισαν κι έπλυναν την πλατεία, έβαψαν τα παγκάκια κι έκαναν σχέδια για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η πλατεία για τα παιδιά, δραστηριότητες των γυναικών αλλά και όλου του χωριού.

 

   Η πλατεία έγινε αγνώριστη και είναι τώρα έτοιμη να μας φιλοξενήσει.  ¨Ενα μεγάλο εύγε στις γυναίκες για την πρωτοβουλία. Και πολλές ευχαριστίες στον Πρόεδρο για την πολύτιμή και απαραίτητη συνεισφορά του.

Την παρέα των γυναικών συνόδεψαν και μερικά παιδάκια του χωριού μας. Μερικοί ΄αντρες  στάθηκαν να θαυμάσουν το έργο. Ελπίζουμε σύντομα να συναντηθούμε όλοι μαζί για συλλογική δημιουργική εργασία για την κοινότητά μας.

Η επόμενη δράση της Πρωτοβουλίας Γυναικών είναι ο καλλωπισμός του χώρου του πολιτιστικού κέντρου στο Παλιό Σχολείο την Δευτέρα, 20 Αυγούστου, για να είναι έτοιμο για την ημερίδα στις 26 Αυγούστου με θέμα «Μονοπάτια Πολιτισμού και Αναγέννησης» (το πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει στις 25 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο στο Κιάτο).

 

ΕΛΣΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

          

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή