Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
27/5/2024

Τοποθετήθηκαν οι μαρμάρινες πλάκες του Νέου Μνημείου των Πεσόντων – Στις 30/6/2024 η τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής του Νέου Μνημείου των Πεσόντων του χωριού μας. Χθες Κυριακή 26/5/2024, μια ιδιαίτερα σημαντική και ιστορική ημέρα,  ειδικό συνεργείο τοποθέτησε τις πέντε (5) μαρμάρινες πλάκες με τα ονόματα των Ηρώων Πεσόντων. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου με επένδυση καλαίσθητης πέτρας και με πρόβλεψη για τη σωστή αποστράγγιση των ομβρίων.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η προσέλευση στο χώρο του υπό ανέγερση Μνημείου πολλών συγχωριανών μας και ιδιαιτέρως των μεγαλυτέρων σε ηλικία, οι οποίοι και έχουν ζωντανές μνήμες του τελευταίου πολέμου …

Είναι θέμα λίγων ημερών, να ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες και να  εισέλθει το χωριό μας στη διαδικασία της διοργάνωσης της τελετής των αποκαλυπτηρίων του Νέου Μνημείου των Πεσόντων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 μετά τη Θεία Λειτουργία στο χώρο του Μνημείου, με τον απόλυτα παραδοσιακό τρόπο, ο οποίος προβλέπεται σε τέτοιες σημαντικές για έναν τόπο στιγμές, ενώ παράλληλα θα περιέχονται και πολλές συγκινητικές εκπλήξεις !

Αυτό που έχει την τεράστια σημασία του είναι ότι η κοινωνία του χωριού μας, δείχνει έμπρακτα τη συμμετοχή της και στη δημιουργία του Μνημείου αλλά και στη διοργάνωση της ιστορικής τελετής. Με πρωτοστάτες της εκδήλωσης τις κυρίες, είναι σε εξέλιξη ο προγραμματισμός της ημέρας των αποκαλυπτηρίων και το βέβαιο είναι ότι η μεγάλη συμμετοχή εθελοντών,  θα «βγάλει» ασπροπρόσωπο το χωριό μας εκείνη τη σημαντική ημέρα !

Οι ψυχές των Ηρώων του τόπου μας, επιτέλους δικαιώνονται. Μια μεγάλη εκκρεμότητα του χωριού μας που ξεπέρασε χρονικά τα 80 χρόνια επιτέλους θα εκλείψει !

Επιστροφή