Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
17/4/2024

Ο μικρός συγχωριανός μας Δημήτρης Βασ. Γαλάνης λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιάδας του Παρισιού

«Όλοι οι πολιτισμένοι λαοί έχουν μία κοινή πατρίδα, την Αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα», έγραψε ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ και τα λόγια του αυτές τις μέρες έχουν την ιδιαίτερη αξία τους.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας υπενθύμισε σε όλη την ανθρωπότητα αυτά τα σπουδαία λόγια.

 Από το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, το χώρο που πριν από πολλές εκατοντάδες χρόνια αγωνίστηκαν αθλητές όπως ο Κόροιβος, ο Νικοκλής ο Δρομεύς ο Στυμφάλιος και τόσοι άλλοι, ξεκίνησε μετά την αφή, το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας με προορισμό το Παρίσι και την 33η σύγχρονη θερινή Ολυμπιάδα.
Εκεί που όλη η υφήλιος θα υποκλιθεί στο ιδανικό του αθλητισμού και της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Στο πλαίσιο της πορείας της Ολυμπιακής φλόγας, το χωριό μας είχε τη μεγάλη τιμή να το εκπροσωπήσει ένα δικό του παιδί. Το ίδιο το παιδί παράλληλα, είχε την τιμή και τη χαρά συμμετέχοντας σε αυτό το όνειρο να αποκομίσει μια τεράστια εμπειρία ζωής.

Όντας ο μοναδικός δημότης του Δήμου Σικυωνίων που συμμετέχει σε αυτή τη μοναδική διαδικασία, ο μαθητής Δημήτρης Γαλάνης, γιός του Βασίλη Δ. Γαλάνη και της Ελένης Π. Χουσελά, εκπροσώπησε το Δήμο μας, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιάνων (μαθητής της Γ΄τάξης) και το χωριό μας για 500 μέτρα ως λαμπαδηδρόμος στην πορεία της φλόγας στο Ναύπλιο.  

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για τον Δημήτρη, και του ευχόμαστε αυτή η μοναδική εμπειρία που έζησε να είναι η απαρχή για σπουδαία πράγματα στη ζωή του !

Μπράβο Δημήτρη !

Επιστροφή