Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
5/4/2024

Παρουσιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά το μουσικό έργο του Βασίλη Πανόπουλου «Ηρώων Νεύματα»

Η καντάτα «Ηρώων νεύματα», σε σύνθεση του συγχωριανού μας Βασίλη Πανόπουλου, παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη, 4 Απριλίου για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη !

Πρόκειται για μία καντάτα- σπουδή για βαρύτονο, πιάνο, τσέλο, κλαρινέτο και απαγγελία την ονομάζει ο ίδιος- που βασίζεται σε κείμενα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών. 
Ο Βασίλης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Αποκατάστασης του Μνημείου Πεσόντων του χωριού μας συνέλαβε την ιδέα της σύνθεσης του συγκεκριμένου  μουσικού έργου με θέμα τον «ΗΡΩΑ», όπως αυτός καταγράφεται στη συλλογική συνείδηση.

Αρκετοί συγχωριανοί βρεθήκαμε στην αίθουσα και είμασταν όλοι ιδιαίτερα συγκινημένοι και για το σπουδαίο έργο του Βασίλη και για την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και για το γεγονός ότι αυτό το εξαιρετικό μουσικό έργο, γραμμένο αποκλειστικά από συγχωριανό μας πρόκειται να παρουσιαστεί στην πανηγυρική εκδήλωση αποκατάστασης του Μνημείου Πεσόντων στο χωριό μας, στις 30 Ιουνίου 2024. Ο συμβολισμός είναι προφανής.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Βασίλη για την έμπνευση του αλλά και την επιτυχημένη παρουσίαση του έργου του μπροστά σε ένα απαιτητικό μουσικό κοινό το οποίο αποθέωσε τον ίδιο και τους μουσικούς του στο τέλος της παρουσίασης !

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εισαγωγική σύνθεση της καντάτας «Η ηχώ της ύστερης μέρας» που μας παραχώρησε ο Βασίλης.

                 

Επιστροφή