Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
2/4/2024

Αγιογραφία του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος στην Ελάτεια Φθιώτιδας - Από την Αριστέα Νάκου

Τον Ιούνιο του 2023, ο ιερέας π. Οδυσσέας Γκούμας, συνοδευόμενος από την οικογένειά του, επισκέφτηκε το χωριό μας με την ευκαιρία του εορτασμού της ανάμνησης των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Εξ Ιχθύος της Κορινθίας.
Ο π. Οδυσσέας, έλαβε μέρος στη Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής και έδειξε σε όλους τους παριστάμενους, την ευλάβειά του στον Άγιο Νικόλαο.

Ο π. Οδυσσέας, όταν έφυγε από το χωριό μας και επανήλθε στα καθήκοντά του στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Ελάτεια της Φθιώτιδας, φαίνεται πως δεν ξέχασε την επίσκεψή του στο Ψάρι και τον Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου. Εντυπωσιασμένος από το βίο και το μαρτύριο του Αγίου, αποφάσισε να δημιουργηθεί μία αγιογραφία στον αγιογραφούμενο αυτό το διάστημα Ιερό Ναό στον οποίο διακονεί.

Έτσι ο Ναός του Αγίου Δημητρίου στην Ελάτεια της Φθιώτιδας, γίνεται ένας ακόμα Ναός στον οποίο θα εικονίζεται για πάντα ο συγχωριανός μας Άγιος !

Ευχαριστούμε τον  π. Οδυσσέα Γκούμα για την πρωτοβουλία και την πραγμάτωση της ιδέας του, καθώς και την οικογένεια του κ. Ιωάννη Κ. Δουβαρά για την προσφορά της αγιογραφίας. Τους ευχαριστούμε όμως ιδιαιτέρως για τον σεβασμό τους προς τον Άγιο προστάτη του χωριού μας !

Ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας, ο Άγιος Νικόλαος ο Εξ Ιχθύος της Κορινθίας, να είναι προστάτης και συμπαραστάτης του σεβάσμιου Ιερέα και της οικογένειάς του, της οικογένειας του προσφέροντος τον έργο, αλλά και όλου το χριστεπώνυμου πλήθους των πιστών της ενορίας εκεί στον Άγιο Δημήτριο στην Ελάτεια της Φθιώτιδας  !

 

Ενημέρωση : Αριστέα Νάκου

Επιστροφή