Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
29/3/2024

Μουσική εκδήλωση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, με τη σύνθεση του Βασίλη Γ. Πανόπουλου «Ηρώων νεύματα» - Το έργο στο σύνολό του, πρόκειται να παρουσιαστεί στις 30/6/2024 στο χωριό μας

Μια μουσική εκδήλωση πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη, 4 Απριλίου στον Πειραιά και αφορά τη σύνθεση «Ηρώων νεύματα» του συγχωριανού μας Βασίλη Πανόπουλου. Πρόκειται για μία καντάτα- σπουδή για βαρύτονο, πιάνο, τσέλο, κλαρινέτο και απαγγελία την ονομάζει ο ίδιος- που βασίζεται σε κείμενα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.  
Ο Βασίλης ως μέλος της επιτροπής αποκατάστασης του Μνημείου Πεσόντων του χωριού μας συνέλαβε την ιδέα της σύνθεσης ενός μουσικού έργου με θέμα τον «ΗΡΩΑ», όπως αυτός καταγράφεται στη συλλογική συνείδηση.
Η σύνθεση αυτή πρόκειται να παρουσιαστεί στην πανηγυρική εκδήλωση αποκατάστασης του Μνημείου Πεσόντων στο χωριό μας, στις 30 Ιουνίου 2024.
Επειδή, ενδέχεται,  κάποιοι συμπατριώτες να μην μπορούν να προσέλθουν στο χωριό μας τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ο Βασίλης επέλεξε να παρουσιαστεί το έργο του στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, όπως αναγράφεται στην αφίσα, την οποία παρουσιάζουμε.
Ο Βασίλης μάς παραχώρησε για ακρόαση και την εισαγωγική σύνθεση της καντάτας «Η ηχώ της ύστερης μέρας».

 

                  

 

Επιστροφή