Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
23/3/2024

Καθαρίστηκε και διαρρυθμίστηκε από την Κοινότητα, ο περιβάλλων χώρος της «Κάτου Βρύσης»

Παγκόσμια ημέρα του νερού η 22 Μαρτίου και η σκέψη όλων μας θα πρέπει να είναι στην προστασία του υπάρχοντος υδάτινου πλούτου, χωρίς τον οποίο βέβαια δεν νοείται ζωή !

Κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της προστασίας του νερού, αλλά και των πηγών που στο παρελθόν ιδιαίτερα, προστάτεψαν με την ύπαρξή τους την κοινωνία μας, φαντάζει αυτονόητη.

Στο πλαίσιο αυτό - της προστασίας των πηγών και του νερού- με ενέργειες της κοινότητας, καθαρίστηκε και διαρρυθμίστηκε ο περιβάλλων  χώρος της «Κάτου Βρύσης» στο νοτιοδυτικό μέρος του χωριού μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας που στο παρελθόν διέσωσε τη βρύση, ξαναχτίζοντάς την για να αποτρέψει τη βέβαιη τότε εξαφάνισή της !
Η θέση που βρίσκεται η «Κάτου Βρύση», είναι η είσοδος στο χωριό μας για τους περιπατητές των «Μονοπατιών Πολιτισμού» που με τόσο κόπο και αυταπάρνηση , κάποιοι συγχωριανοί μας με τη βοήθεια της Κοινότητά μας και του  Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας στο παρελθόν δημιούργησαν.
Ο επισκέπτης του χωριού μας, σ’ αυτόν τον χώρο προβλέπεται να ξαποστάσει και επειδή η πρώτη εικόνα είναι και η σημαντική, είναι πολύ σημαντικό, ο χώρος της βρύσης να αποτελεί τη θετική βιτρίνα του χωριού μας.

 

                      

Επιστροφή