Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
20/1/2024

Το λήμμα Ψάρι Κορινθίας, αναρτήθηκε στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ – Πρόταση για βελτιώσεις

Στη σημερινή εποχή θεωρείται απαραίτητη -ιδιαίτερα από τους νεότερους- η ύπαρξη μιας διακριτής «ταυτότητας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εν γένει στο διαδίκτυο. Σε ένα βαθμό χωρίς τους ψυχαναγκασμούς που παρατηρούνται, αυτό κρίνετε όντως ως απαραίτητο.
Όταν αυτή η ταυτότητα αφορά πρόσωπα, οι ειδικοί μας λένε (αλλά και η λογική) ότι θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις αναφορές μας στο διαδίκτυο.
Το ίδιο βέβαια θα πρέπει να συμβαίνει και με την «ταυτότητα» τόπων σε εξειδικευμένες σελίδες στις οποίες πλήθος κόσμου αναζητά πληροφορίες. Η έλλειψη αυτών των αναζητούμενων στοιχείων «ταυτότητας» που χαρακτηρίζουν σε λίγες γραμμές σιβυλλικά τον τόπο, θεωρείται στο διαδίκτυο ως μια σημαντική ατέλεια από τους ενδιαφερόμενους.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν υπήρχε καμμιά αναφορά και καμμιά πληροφορία σχετικά με το χωριό μας στην «επίσημη» εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου την περίφημη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

Η έλλειψη αυτή που έχει τονιστεί με αρκετά μηνύματα κατά καιρούς προς την ιστοσελίδα του χωριού μας από χρήστες του διαδικτύου που αναζητούσαν γενικές πληροφορίες για το Ψάρι Κορινθίας, μας έκανε να δημιουργήσουμε ένα σχετικό «λήμμα» με λίγες  προς το παρόν βασικές πληροφορίες για το χωριό μας.

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι διεθνής, παγκόσμια, ψηφιακή, διαδικτυακή, ελεύθερου περιεχομένου, εγκυκλοπαίδεια, που βασίζεται σε ένα μοντέλο ανοικτό στη σύνταξη του περιεχομένου της. Είναι ένα συλλογικό παγκόσμιο και πολύγλωσσο εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο. Η Βικιπαίδεια έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.
Κάθε μήνα «επισκέπτονται» την Βικιπαίδεια περισσότεροι από 500 εκατομμύρια διαφορετικοί χρήστες.

Προτρέπουμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο για το χωριό μας – ιδιαίτερα τους νέους του χωριού μας- να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα που τους δίνετε να τροποποιήσουν και να βελτιώσουν το περιεχόμενο του λήμματος : Ψάρι Κορινθίας, προκειμένου η σελίδα «βιτρίνα» του χωριού μας να γίνει στο μέλλον όσο πιο αντιπροσωπευτική γίνεται, προς όφελος του.

Επιστροφή