Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
17/1/2024

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους - Τα ονόματα των Ηρώων του χωριού μας καταχωρημένα στο Μνημείο του Έθνους

Η αιώνια φλόγα του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους φωτίζει από την 29 Νοεμβρίου 2023 και για πάντα τις ψυχές των 121.692 Ηρώων Ελλήνων που προσέφεραν την ζωή τους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα στον βωμό της ελευθερίας της Πατρίδας, στους αγώνες του Έθνους από το 1830 έως το 1974.

Μεταξύ των ονομάτων των Αθανάτων του Έθνους και τα ονόματα βέβαια των Ηρώων συγχωριανών μας που πρόσφεραν τη ζωή τους στην υπεράσπιση της Πατρίδας.

Δέος και συγκίνηση αισθανθήκαμε περιηγούμενοι το επιβλητικό  Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Σε 584 γυάλινες στήλες αναγράφονται με λιτό και απέριττο τρόπο, χωρίς βαθμούς και διακριτικά, όλοι οι Ήρωες πεσόντες που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

Από το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 το Μνημείο είναι επισκέψιμο, κατά τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από 10.00 έως 13.00 για το ευρύ κοινό.

Στο Μνημείο παρέχεται ξενάγηση από εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό, ενώ διατίθεται ενημερωτικό φυλλάδιο με τα στοιχεία «ταυτότητος» και τους συμβολισμούς του Μνημείου.

Αξίζει κάθε συγχωριανός μας που αισθάνεται το χρέος προς τους Ήρωες να επισκεφθεί έστω μια φορά το Μνημείο και να νιώσει το δέος που αυτό προκαλεί.

Δεν είναι μακριά η μέρα που τα ονόματα των Ψαραίων Αθανάτων του Έθνους, θα βρίσκονται με δόξα και τιμή σκαλισμένα και στα μάρμαρα του νέου Μνημείου των Πεσόντων του χωριού μας !

Επιστροφή