Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
11/2/2023

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου εορτάζεται η μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου από το Ψάρι – Μια νέα αγιογραφική εκδοχή του Αγίου

Την προσεχή Τρίτη συμπληρώνονται 469 χρόνια από την ημέρα της περίλαμπρης θυσίας του Αξιότερου Τέκνου που έβγαλε ποτέ ο μικρός μας τόπος, το Ψάρι, του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Τη σπουδαιότερη για το χωριό μας  μέρα του χρόνου, μπορούν να την κάνουν περισσότερο περίλαμπρη πολλά πράγματα. Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι η οφειλόμενη απ’ όλους μας παντοτινή μνήμη, η οποία μπορεί να ισοσκελίσει κάθε άλλη πιθανή έλλειψη …

Ο συγχωριανός μας Δημήτρης Μ. Παπαδημητρίου εν όψη της εορτής αναζήτησε και μας έστειλε μια ακόμα σπουδαία αγιογραφική εκδοχή του Αγίου μας. Την έχει δημιουργήσει ο αγιογράφος Κων/νος Λάβδας.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ενώ πριν 10 περίπου χρόνια οι αγιογραφικές απεικονίσεις του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου ήταν ελάχιστες, τα τελευταία χρόνια αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί από διαφορετικούς μάλιστα αγιογράφους, δείγμα του γεγονότος ότι ο βίος και η θυσία του Αγίου μας γίνονται με το χρόνο ευρύτερα γνωστά σε όλη την  Ελλάδα και συγκινούν τους Χριστιανούς.  

Ευχαριστούμε το Δημήτρη για την αποστολή της εικόνας !

  • Χρόνια Πολλά - τη βοήθεια του Αγίου μας να έχουμε όλοι  ! 

 

Επιστροφή