Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
13/11/2022

Διατίθεται το βιβλίο "ΗΡΩΩΝ ΜΝΗΜΗ ΑΪΔΙΟΣ" με σκοπό την ανασύσταση του Ηρώου του χωριού μας - Τα σημεία διάθεσής του

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της ιστοσελίδας του χωριού μας «ΗΡΩΩΝ ΜΝΗΜΗ ΑΪΔΙΟΣ», στο οποίο μετά από πολύχρονη έρευνα καταγράφεται το σύνολο των Ηρώων πεσόντων του χωριού μας (με αναλυτικά στοιχεία για τον καθένα) σε όλους τους πολέμους της Πατρίδας για την Ελευθερία.

Το βιβλίο που σκοπό έχει την ανασύσταση του Ηρώου του χωριού μας διατίθεται :

  •  στο χωριό μας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Ψαριωτών Κορινθίας (πρόεδρος συλλόγου Αντώνης Γ. Λέγγας τηλ. 6978465570) και το κατάστημα του Βασίλη Κ. Γαλάνη (τηλ. 6974775242)
  • Στην περιοχή του Κιάτου, από τον συγχωριανό μας δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Σικυωνίων Βαγγέλη Γ. Χουσελά (τηλ. 6937029905)
  • Στην περιοχή της Αθήνας από τον Γιάννη Γ. Σκούρτη (τηλ. 6977165734)

Η τιμή του βιβλίου καθορίστηκε στα 20,00 € από την επιτροπή  ανασύστασης του Μνημείου των Πεσόντων του χωριού μας, η οποία αποτελείται από τους συγχωριανούς μας :

  • Σταύρο Β. Δούρο, απόστρατο Αξιωματικό του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως Πρόεδρο
  • Αντώνη Γ. Λέγγα, Πρόεδρο του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και
  • Δημήτρη Μ. Παπαδημητρίου, απόστρατο Αξιωματικό του Πολεμικού μας Ναυτικού, ως μέλη

Για τη συγκέντρωση κάθε ποσού που θα προέρχεται είτε από την διάθεση του βιβλίου, είτε από δωρεές συγχωριανών και φίλων του χωριού μας, με σκοπό την ανασύσταση του Μνημείου των Πεσόντων και την αναγραφή όλων των ονομάτων των πεσόντων, έχει ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με ΙΒΑΝ -  GR9301101930000019339702136 στο όνομα του προέδρου της επιτροπής Σταύρου Β. Δούρου.

Ο παραπάνω τραπεζικός λογαριασμός θα παραμείνει σε ενέργεια συμβολικά μέχρι την 25η Μαρτίου 2023 και ακολούθως το σύνολο του ποσού που θα έχει συγκεντρωθεί θα διατεθεί με μέριμνα της επιτροπής για τις ενέργειες ανασύστασης του Μνημείου που θα απαιτηθούν.

Κάθε συγχωριανός και φίλος του χωριού μας ελπίζουμε πως θα ευαισθητοποιηθεί και θα βοηθήσει οικονομικά είτε μέσω της αγοράς του βιβλίου είτε με την κατάθεση όποιου ποσού επιθυμεί, προκειμένου να λυθεί επιτέλους η ηθική εκκρεμότητα του χωριού μας έναντι των Πεσόντων Ηρώων, η οποία υφίσταται για περισσότερα από 80 χρόνια !

 

 

  • Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τα μέλη της επιτροπής και τους συγχωριανούς που με προθυμία διαθέτουν το βιβλίο, για το ενδιαφέρον τους. 

Επιστροφή