Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
19/10/2022

Γκρεμίζουν γέφυρα ... στο Δήμο Σικυωνίων - Άρθρο του Βαγγέλη Γ. Χουσελά

Αγαπητοί συνδημότες αυτή την  φορά σκέφτηκα να απαντήσω στο ερώτημα της Korinthian news  σχετικά με την επανακατασκευή μιάς γέφυρας στον Κύριλλο ποταμό.

Συμμετέχω ανελλιπώς σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής δημοτικής παράταξης (Δημοκρατική Δημοτική Συνεργασία Σικυωνίων) αλλά η σημερινή υποβάθμιση των δημοτικών συμβουλίων δεν έχει προηγούμενο.

Πρώτα και κύρια θεσμικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (χωρίς να εξαιρώ και τις προηγούμενες) αφαίρεσε τις αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων φοβούμενη μήπως η παράταξη των δημάρχων δεν μπορούσε να υλοποιήσει το έργο της...!!! και αυτό το πέτυχε με τις δύο επιτροπές την οικονομική και αυτή της ποιότητας ζωής που της δημιούργησε έτσι ώστε ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα η παράταξη του δημάρχου να έχει και την πλειοψηφία...  αυτό και αν είναι δημοκρατία και διάλογος με όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Όπως καταλαβαίνετε τα περισσότερα και ουσιαστικότερα θέματα περνούν από αυτές τις επιτροπές και εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα...!! διότι δεν εκπροσωπούμεθα σε καμία επιτροπή, ως μικρή παράταξη. Άρα γιατί να απορείτε εύλογα μεν εάν εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουμε κάποια θέματα του δήμου; Όταν πέρα από την θεσμική υποβάθμιση στον δήμο μας υπάρχει η παντελής απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου από την ίδια την δημοτική αρχή κύρια τον δήμαρχο κ. Σταματόπουλο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Νικόλαο Σκαρμούτσο.

Ο κ.Σταματόπουλος δεν παρευρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και όταν είναι απαντά επιλεκτικά  στις ερωτήσεις μας ή παραπέμπει τις απαντήσεις στο  αόριστο μέλλον.

Ο κ.Σκαρμούτσος συνεχίζει να κάνει τα συμβούλια στο αμφιθέατρο του δήμου χωρίς να μπορούμε να κρατήσουμε μια σημείωση ένα χαρτί...βλέπεις η πλειοψηφία δεν χρειάζεται να έχει κάποιο υλικό μαζί της αρκείται στο ναι και όχι δια βοής η δια ανατάσεως..!!!!

Τώρα για την συγκεκριμένη γέφυρα γνωρίζαμε και είχαμε καταγγείλει πως κατασκευαστικά ήταν ένα τεράστιο λάθος...αφού ήταν εξ αρχής αντίθετη με την μελέτη της περιφέρειας που μιλούσε για τριπλάσια διατομή. Εξάλλου το πρόβλημα της διατομής ήταν αυτό που προκάλεσε τις ζημιές του 2018 και σχεδιάσαμε την κατασκευή της. Ποιός όμως να ασχοληθεί στον δήμο μας με την διατομή μιάς γέφυρας όταν στον δήμο μας έχουν έρθει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από διάφορα προγράμματα που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε...!!!

 Ποιός να ασχοληθεί με την διατομή μιάς γέφυρας τώρα που έρχεται το νερό από την Στυμφαλία..!!! καλά διαβάζετε ναι το νερό που έχει φέρει εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν έχουμε πάρει ακόμα άδεια υδροδότησης από την περιφέρεια..!!!

Ποιός να ασχοληθεί με την διατομή μιάς γέφυρας όταν η αποκομιδή των απορριμμάτων από 25 ευρώ ο τόνος θα φτάσει στα 151,20..!!!! (85,20 η παράδοση συν 35 τα τέλη ταφής συν 31 το κόστος μεταφοράς) και να δούμε τότε που θα εκτοξευτούν τα δημοτικά τέλη...ξέχασα να αναφέρω πως ο δήμαρχος προσπαθεί εδώ και 11 χρόνια να κάνει τοπική διαχείριση απορριμμάτων με την κατασκευή εργοστασίου κομποστοποίησης !!! στην Λιτσάρδα (περιοχή στο Σούλι) αυξάνοντας την ανακύκλωση στο 5%..!!! και δημιουργώντας πράσινα σημεία εφαρμόζοντας μάλιστα και στοιχεία κυκλικής οικονομίας....!!!

Ποιός να ασχοληθεί με την διατομή μιάς γέφυρας όταν εδώ και τρία χρόνια στο Μεσινό δεν έχει κατασκευαστεί η γέφυρα που έπεσε στον όλβιο ποταμό και τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής εξυπηρετεί μιά ξύλινη - μεταλλική γέφυρα που έχει τοποθετήσει ο στρατός...

Ποιός να ασχοληθεί με το γεφυράκι στον Κύριλλο  όταν σε λίγα χρόνια θα υλοποιηθεί το έργο των αποθηκών Α.Σ.Ο. αλήθεια πότε έχει ξεκινήσει; μάλλον το κρατά για τις παραμονές των επόμενων εκλογών όταν θα έχει ο αυτοκράτορας μαζέψει τους αυλικούς στο αμφιθέατρο του δήμου και μέσω χειροκροτημάτων και διαφανειών με πίνακες εκατομμυρίων θα δηλώνει σε εμάς τους αντιπολιτευόμενους...να απολαύσουμε το θέαμα αργά και βαθιά όπως το βοϊδίσιο όργωμα ...

Όπως καταλαβαίνετε  έχω άριστη εικόνα του τι συμβαίνει στον δήμο μας και τι σημαίνει δημοτική αρχή Σταματόπουλου...άλλωστε είμαι ο μοναδικός δημοτικός σύμβουλος που εγκατέλειψε την παράταξη του Φενεάτη...σε αντίθεση με πάρα πολλούς (ακόμη και ομοϊδεάτες σου)  που μετακόμισαν και υπηρετούν το φαινόμενο ...Σταματόπουλου.

Δεν μπορώ όμως να έρθω σε αντίθεση με την ψήφο των Σικυωνίων που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση όχι μόνο εκλέγουν τον Σταματόπουλο πρώτο αλλά και κάθε φορά με καλύτερο ποσοστό..!!! αυτόν θέλουν ας τον χαίρονται...και ας μαθαίνουμε εμείς από τον τύπο για τα γεφύρια μας....

με εκτίμηση

Βαγγέλης Χουσελάς

Δημοτικός σύμβουλος δήμου Σικυωνίων              

Επιστροφή