Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
4/9/2022

Τεράστιες καταστροφές στη συγκομιδή της Κορινθιακής Σταφίδας στο χωριό μας

Καιρός του τρύγου της μαύρης Κορινθιακής σταφίδας στο χωριό μας και μόνο χαρά και όρεξη για δουλειά δεν έχουν φέτος οι αγρότες μας …

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, οι σφοδρές βροχοπτώσεις και η χαλαζόπτωση, σε εναλλαγή με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η παρατεταμένη ανομβρία των περασμένων μηνών, δημιούργησαν το χειρότερο καταστροφικό σενάριο για τη σταφίδα.

Οι αγρότες του χωριού μας περίμεναν με αγωνία τη φετινή συγκομιδή προκειμένου να καλύψουν τα μεγάλα έξοδα που έχουν στους γεωπόνους, παράλληλα με την προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν - όπως όλοι- τη μεγάλη οικονομική κρίση που μαστίζει και την αγροτιά.

Οι φωτογραφίες – του Τάκη Σπ. Γαλάνη- είναι δυστυχώς ενδεικτικές της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της Κορινθιακής σταφίδας στο χωριό μας.

 

Είναι συγκλονιστικό να παλεύεις έναν ολάκερο χρόνο μέσα σε όλες τις αντιξοότητες περιμένοντας αυτή την ημέρα της συγκομιδής και να αντικρύζεις στο τέλος αυτό το απογοητευτικό αποτέλεσμα ...

Ελπίζουμε ότι άμεσα κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα εκτιμήσουν τις ζημιές προκειμένου οι καλλιεργητές να αποζημιωθούν.

Η συγκυρία αυτή επίσης καλό θα ήταν να αφυπνίσει το κράτος, το οποίο οφείλει να στηρίξει στο μέλλον τους αγρότες και τις καλλιέργειές τους, με μέτρα που θα δείχνουν τη συμμετοχή του κράτους στην προσπάθειά τους.

Ο αγροτικός κόσμος πλήττεται καίρια για μια φορά ακόμα από τα καιρικά φαινόμενα και γι αυτό απαιτείται η ευαισθησία του κράτους.

Επιστροφή