Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
23/5/2022

Άρθρο του Βαγγέλη Χουσελά σχετικά με το Νεκροταφείο του χωριού μας - Οι ενέργειες του Παναγιώτη Δ. Δούρου

Διάβασα στην αγαπημένη μου ιστοσελίδα Ψάρι Κορινθίας το άρθρο με θέμα το νεκροταφείο του χωριού μας και ειλικρινά αισθάνθηκα ντροπή πρώτα απ όλα ως δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων και μετά ως Ψαραίος . Είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει αυτή η εικόνα για το κοιμητήριο του χωριού μας όχι πως και τα υπόλοιπα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σαφώς και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στην δημοτική αρχή του κ. Σταματόπουλου για αυτή την κατάντια αλλά εκτιμώ  πως την ίδια ευθύνη έχει και το τοπικό συμβούλιο του χωριού και κατ’ επέκταση οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού.

Πραγματικά ο δήμος δύο φορές τον χρόνο παρουσιάζει ένταλμα χιλιάδων ευρώ  ( μάλιστα της τάξεως  ακόμα και 35.000 ευρώ) για τον καθαρισμό των νεκροταφείων Στυμφαλίας. Το ίδιο ισχύει και για την ενότητα Φενεού και Σικυώνας...πιστεύω πως αν γίνει μια έρευνα δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο ο δήμος να δαπανά πάνω από χίλια ευρώ για όλα τα νεκροταφεία του δήμου όταν τα συνολικά εντάλματα αναφέρουν πλέον των 80.000 ευρώ..!!!

Να φανταστεί κανείς πως εδώ και δύο χρόνια παλεύω με ερωτήσεις τοποθετήσεις και επισκέψεις μου στην τεχνική υπηρεσία του δήμου να τους πείσω να αναστηλώσουν τρία μέτρα από την παλαιά μάνδρα του κεντρικού νεκροταφείου στο Κιάτο που αποτελεί αξιοθαύμαστο έργο παλαιού ηπειρώτη κτίστη.

Ας έρθουμε όμως και πάλι στο νεκροταφείο του χωριού μας...και εδώ πλέον των δύο ετών με ερωτήσεις , επερωτήσεις , παρεμβάσεις προσπαθώ να τους πείσω να ηλεκτροδοτήσουν το νεκροταφείο αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα..

Διάφορες δικαιολογίες το καθιστούν αδύνατο ως έργο....μια η ρευματοκλοπή μια η επικινδυνότητα από υπαίθριους εργάτες Βουλγάρους ,Τσιγγάνους που μπορεί να σκοτωθούν , μια η έλλειψη  εκκλησίας εντός του νεκροταφείου...και το νεκροταφείο παραμένει στα χάλια τα σημερινά.

Μην σας κουράζω άλλο ίσως να βολεύεστε με την σημερινή εικόνα....εγώ μέχρι να λήξη η θητεία της δημοτικής αρχής που έχω εκλεγεί θα παραμένω ενεργός και όρθιος στην λύση όλων των προβλημάτων του χωριού αρκεί να μου ζητηθεί η βοήθειά μου..

Επίσης θέλω να σας ενημερώσω αγαπητοί συγχωριανοί πως δεν θα΄ μαι στις επόμενες εκλογές υποψήφιος ώστε να μου χρεώσετε κάποια ιδιοτέλεια για την δράση μου.

Επίσης θα ήταν σοβαρή παράλειψη μου να μην αναφέρω τον συμπατριώτη μας Παναγιώτη Δούρο που με πολλές ενέργειες του προς πάσα κατεύθυνση βοηθά στην υλοποίηση της ηλεκτροδότησης του νεκροταφείου. Αισθάνομαι ειλικρινά υπερήφανος που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Παναγιώτη Δούρο.

 

με εκτίμηση

Ευάγγελος Γεωργ. Χουσελάς    

 

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

  • Σχετικά με τις ενέργειες του συγχωριανού μας Παναγιώτη Δημ. Δούρου, που αναφέρει ο Βαγγέλης,  να προσθέσουμε ότι είναι ιδιαίτερα συγκινητικές οι προσπάθειες που καταβάλει για το καλό του χωριού μας ο αγαπητός Παναγιώτης, ο οποίος  έχει βάλει στόχο εδώ και πολύ καιρό – μεταξύ των άλλων-  την ηλεκτροδότηση του νεκροταφείου του χωριού μας. Είναι αυτονόητα θετική ενέργεια για όποιους λειτουργούν καλοπροαίρετα όμως…
    Ας μην φέρνουμε εμπόδια σε όσους παλεύουν για το καλό του τόπου μας… Ας φέρνουμε εμπόδια σ’ όσους επιλέγουν την αδράνεια ως στάση ζωής …  

Γιατί πολλοί είναι αυτοί – και δυστυχώς ανάμεσά τους και συγχωριανοί μας - που του φέρνουν  εμπόδια. Ας μην επιτρέψουμε να επικρατήσει αυτό το φαινόμενο …
Η διασπορά ενός τόπου ήταν πάντα η χρυσή εφεδρεία για ότι καλό προέκυπτε για αυτόν τον τόπο.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια σαν χωριό για φαιδρούς διαχωρισμούς … 
Ας μην ψαλιδίζουμε μόνοι μας τα πόδια μας …

 www.psarikorinthias.gr        

Επιστροφή