Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
20/5/2022

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου από το Κιάτο, Υπουργός της κυβέρνησης Μακρόν στη Γαλλία !

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την σύνθεση της νέας κυβέρνησης του και ανάμεσα στα ονόματα που ξεχωρίζουν βρίσκεται εκείνο της Ελληνίδας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, η οποία αναλαμβάνει επίσημα κυβερνητικό πόστο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ιατρό γυναικολόγο από το Κιάτο Κορινθίας, η οποία ανέλαβε τα θέματα Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, προσαρτημένη στην υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η κ.Ζαχαροπούλου με ομόφωνη πρόταση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  ως Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας , Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εισηγήτρια για τη νέα στρατηγική Ε.Ε.- Αφρικής,  είχε εκλεγεί τον Απρίλιο του 2021 Πρόεδρος του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου  της COVAX, στο εμβληματικό πρόγραμμα του WHO-Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η κ.Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι διακεκριμένη χειρουργός – γυναικολόγος, από τις πλέον αναγνωρίσιμες γυναίκες χειρουργούς, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

 

Είναι κόρη του Νίκου Ζαχαρόπουλου, αντιπρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων (προερχόμενος από την παράταξη, «συνΔΗΜΟΤΕΣ», της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Λέγγα).

Η ανάληψη κυβερνητικής θέσης στη Γαλλία από την κ. Ζαχαροπούλου είναι τεράστια τιμή τόσο για την ίδια, αλλά και για την Ελλάδα, την Κορινθία  και την ευρύτερη περιοχή μας.

- Καλή επιτυχία στο έργο της !

Επιστροφή