Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
11/3/2022

Σάββατο 12 /3/2022 η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΧΑΡΝΕΙΣ» των Βασίλη Πανόπουλου & Ζοζεφίνας Τζονάκα στη Νεμέα

Αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στις 6.00΄ μ.μ. παρουσιάζεται στην Νεμέα, (Αμφιθέατρο Γενικού Λυκείου Νεμέας - Ιεράς Μονής Βράχου 27), το βιβλίο "ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΧΑΡΝΕΙΣ" του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και της  ΖΟΖΕΦΙΝΑΣ ΤΖΟΝΑΚΑ.

 

Οι Εκδόσεις Αρμός μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου των Βασίλη Πανόπουλου & Ζοζεφίνας Τζονάκα

«Αριστοφάνη Αχαρνείς»  - Θεατρική διασκευή για ανήλικους θεατές

Μουσική: Βασίλης Πανόπουλος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κωνσταντίνος Τσατσάνης, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων

Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνοθέτης, μέλος Ε.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Αθηνών

Γιάννης Τουφεξής, Μαέστρος – Συνθέτης

Την εκδήλωση συντονιζει η Κατερίνα Φλώρου, Φιλόλογος Γ.Ε.Λ. Νεμέας

Πιάνο: Θοδωρής Κόρακας, Καθηγητής Μουσικής

 

Ο Βασίλης Πανόπουλος γεννήθηκε στο Ψάρι της Κορινθίας. Είναι δάσκαλος και μουσικός. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία και είναι διδάκτωρ θεατρολογίας. Σήμερα είναι διευθυντής στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Συνέθεσε μουσική για έργα των Ι. Καμπανέλλη, Μπ. Μπρεχτ, Ά. Τσέχοφ, Σέξπιρ, Γρ. Ξενόπουλου και Δ. Καπετανάκη. Επίσης και για τραγωδίες του Ευριπίδη (Άλκηστις, Ορέστης) και του Αισχύλου (Πέρσες), οι οποίες παρουσιάστηκαν και στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν (2011, 2012 και 2014). Παράλληλα έγραψε μουσική για το θέατρο για παιδιά σε έργα Αριστοφάνη, Σέξπιρ, Ε. Τριβιζά, Στ. Μιχαηλίδου, Σ. Ζαραμπούκα και Φρ. Σταθάτου. Για τη μουσική του έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις. Εξέδωσε την ποιητική συλλογή ή εν παραλλήλω (Όμβρος 1985) και τη μελέτη Η ποίηση στο δημοτικό σχολείο – όψις και μελοποιία (Νάκας 2005). Επίσης συμμετείχε ως συγγραφέας στο βιβλίο Στη χώρα του Τοτώρα. Θέατρο για ανήλικους θεατές (Πατάκης 2010). Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πρακτικά συνεδρίων και περιοδικά σχετικά με την εκπαίδευση, τη μουσική στο θέατρο και την πολιτική επιστήμη.

Η Ζοζεφίνα Τζονάκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της διαβάζει και σπουδάζει. Δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, παιδαγωγικά στο Ε.Κ.Π.Α. και μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, μεταπτυχιακό κοινωνικής ψυχιατρικής-παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όπου και εκπαιδεύτηκε στα παιδιά με δυσκολίες μάθησης. Αγαπάει το θέατρο, γι’ αυτό συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες και παρακολούθησε σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση. Εργάστηκε ως δασκάλα πολλά χρόνια και όταν μεγάλωσε έγινε διευθύντρια. Σήμερα συνεργάζεται με το Ίδρυμα Λασκαρίδη σε εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούν την ένταξη μαθητών με αυτισμό στο γενικό σχολείο. Τις ελεύθερες ώρες της κοιτάζει το ταβάνι και ονειρεύεται.

Επιστροφή