Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
23/3/2020

Σκέψεις & αλληλεγγύη δυο συγχωριανών μας σχετικά με τον κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός έχει εισβάλει στις ζωές όλων των ανθρώπων του πλανήτη μας και βέβαια αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης. Πέρα από τις συστάσεις των ειδικών υγείας σίγουρα αυτό που χρειάζεται αυτές τις δύσκολες μέρες είναι ψυχραιμία, εγκαρτέρηση αλλά και αλληλεγγύη !

Δυο συγχωριανοί μας που έχουν αποδείξει επανειλημμένως το ενδιαφέρον τους για το χωριό μας και τους ανθρώπους του κι αυτές τις παράξενες μέρες έχουν δυο λόγια να πουν προκειμένου να εξωτερικεύσουν (ο καθένας με τον τρόπο του) τα συναισθήματά τους και την αλληλεγγύη τους.

Τους ευχαριστούμε !

www.psarikorinthias.gr

     

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, εύχομαι να είστε όλοι καλά !!!
Δεν φοβόμαστε απλά φυλαγόμαστε, προσέχουμε, τηρούμε αυτά που ορίζουν σαν μέσα προστασίας ώστε το πέρασμα του να μας αφήσει γερούς, δυνατούς.
Να είστε όλοι ενωμένοι (αν και σε απόσταση ο ένας από τον άλλο ) και να είστε σίγουροι ότι όλοι μετά από αυτό θα ανταμώσουμε και θα ξεφαντώσουμε !!!

Να είστε πάντα καλά!!!

Κώστας Χρυσ. Λέγγας

 

 

-ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ-

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ»

 Ο Σωκράτης είχε την τύχη να ζήσει στην Αθήνα την εποχή της ακμής της. Τότε που είχε οικονομική και πνευματική προκοπή, στα χρόνια που ονομάστηκαν Χρυσός Αιώνας του Περικλή.
 Όμως, προς τα τέλη της ζωής του, είδε την πόλη του να κλονίζεται, αλλά ο ηθικός και πνευματικός του κόσμος είχε διαμορφωθεί πολύ πριν. Ο Σωκράτης πορευόμενος πάντοτε το μοναχικό του δρόμο, δίδασκε προφορικά στην αγορά και ιδιαίτερα στους νέους.
Μερικοί δημαγωγοί όπως ο Αλκιβιάδης και άλλοι, τον κατηγόρησαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και συγκεκριμένα : ότι ερευνούσε τα ουράνια φαινόμενα και τα στοιχεία της φύσης, ότι διαφθείρει τη νεολαία, ότι είναι άθεος με το να μην πιστεύει στους θεούς της πόλης αλλά στα καινά δαιμόνια που αισθανόταν.
Προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες και έλεγε, δεν υποχωρώ σε κανέναν από φόβο θανάτου. Δεν έχω κάνει καμία άδικη πράξη.
Η πολύκροτη υπόθεση του Σωκράτη έγινε το 399 π.Χ. και η δίκη του έχει την ίδια σημασία με την δίκη του Χριστού. Το ενδιαφέρον της δίκης του Σωκράτη πέραν από την Αθήνα πέρασε σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, και διατηρείται μέχρι σήμερα! Οι φίλοι του προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και να τον πείσουν να δραπετεύσει την παραμονή της θανάτωσής του, και εκείνος απάντησε:
"Δεν ΑΘΕΤΏ τους νόμους της πόλης. Ας φέρει κάποιος το δηλητήριο."
Το πρωί της επόμενης μέρας, ήπιε το κώνειο!

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΜΟΥ:  Η μη αθέτηση των νόμων και η στάση του Σωκράτη πριν και κατά τη διάρκεια και μετά τη καταδίκη, με εντυπωσίασαν σε μέγιστο βαθμό, γι αυτό και το δημοσιεύω, νιώθοντας υπερήφανος για τους αρχαίους προγόνους μας. Όμως αναρωτιέμαι, υπάρχουν σήμερα δημόσια πρόσωπα με τέτοιες αρετές και αξίες;

 -ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ-

 

Σταύρος Β. Δούρος

Επιστροφή