Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
14/2/2020

Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της ανάμνησης του Μαρτυρίου του Αγ.Νικολάου εξ Ιχθύος της Κορινθίας, στο χωριό μας και τα Ιερά Μετέωρα

Σε κλίμα κατάνυξης  πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Φεβρουαρίου 2020, 466 χρόνια από την ημέρα του Μαρτυρίου του Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας,  λαμπρή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Του Ναό στο Ψάρι.

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού μας και πολλοί προσκυνητές έσπευσαν σήμερα, ημέρα ανάμνησης του Μαρτυρίου Του να προσκυνήσουν τις όμορφα στολισμένες Ιερές Του Εικόνες και να παρακολουθήσουν τη Θεία Του Λειτουργία, από τους άξιους Ιερείς της περιοχής μας.

Η ημέρα ανάμνησης του Μαρτυρίου του Αγίου Νικολάου ήταν και είναι πάντα για το χωριό μας, μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα, μια από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές μας εορτές.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Ψαραίους και τους τιμώντες τη μνήμη του Αγίου, Χρόνια πολλά ιδιαίτερα στους πολλούς εορτάζοντες συγχωριανούς μας !

Φωτο: Αριστέα Νάκου

Παράλληλα όπως πληροφορούμαστε από την  ιστοσελίδα http://www.stagonnews.gr/ το βράδυ της Πέμπτης (13.2.2020)  στον Ιερό Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμπάκας, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία, στη μνήμη του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Σε προσκύνηση τέθηκε η τιμία κάρα του Αγίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, την οποία κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π.Νήφων Καψάλης , προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Η Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητου.

Επιστροφή