Επιμέλεια ιστοσελίδας
Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
15/1/2020

Έφυγε από τη ζωή, ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ εκδότης του περιοδικού της Στυμφαλίας, "ΑΙΠΥΤΟΣ"

Έφυγε από τη ζωή μια μεγάλη προσωπικότητα της σύγχρονης Στυμφαλίας, ο Σπύρος Μιχόπουλος, μελετητής της ιστορίας και της λαογραφίας της Στυμφαλίας και του Φενεού και εκδότης του υποδειγματικού περιοδικού Αίπυτος.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Δροσοπηγή (Μπάσι) Στυμφαλίας, υπήρξε εκπαιδευτικός, συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού «Αίπυτος» που κατέγραψε με μεγάλη επιτυχία την ιστορία της περιοχής μας.

Η κηδεία του θα γίνει στον Ι.Ν. Φανερωμένης, στο Χολαργό, σήμερα Τετάρτη 15/01/2020 και ώρα 3.00 μ.μ.

Ο Σπύρος Μιχόπουλος υπήρξε μέλος της εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων, η οποία εξέδωσε ψήφισμα για την απώλειά του :

Ψήφισμα για την απώλεια του εκπαιδευτικού, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Αίπυτος, Σπύρου Μιχόπουλου.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ  27

Το Δ.Σ. της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, αμέσως μετά τη θλιβερή είδηση για την απώλεια του Στυμφάλιου εκπαιδευτικού, συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού Αίπυτος, Σπύρου Μιχόπουλου, ο οποίος υπήρξε τακτικό μέλος μας και έχει τιμηθεί εν ζωή με το ανώτατο βραβείο της Εταιρείας μας.

O εκλιπών, διακρινόμενος από υψηλό ήθος και ακεραιότητα χαρακτήρος, καταγόταν από το Μπάσι (Δροσοπηγή) Κορινθίας, σπούδασε δάσκαλος και έφτασε έως την ανώτατη υπηρεσιακή βαθμίδα του Επόπτη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εργώδης ομιλητής και συγγραφέας, μελετητής της ιστορίας και της λαογραφίας της Στυμφαλίας και του Φενεού και εκδότης του υποδειγματικού περιοδικού Αίπυτος, δραστηριοποιήθηκε επί σειρά ετών στην «Ένωση Κορινθίων» στην Αθήνα ως μέλος του Δ.Σ. και της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού της.

Ο Σπύρος Μιχόπουλος προσέφερε επί πολλές δεκαετίες αξιοσημείωτου επιπέδου έργο, τόσο στη δημόσια Εκπαίδευση όσο και στη λαογραφική και ιστορική έρευνα και εν γένει στα κορινθιακά γράμματα.

Το ΔΣ της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» εκφράζοντας την ομόθυμη συμμετοχή όλων των Κορινθίων συγγραφέων στο πένθος για την απώλεια του διακεκριμένου μέλους της Σπύρου Μιχόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα:

α) Να παραστεί δι’ εκπροσώπων του στην εξόδιο ακολουθία.

β) Να συνταχθεί το παρόν ψήφισμα, να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη μας  και να δοθεί στην οικογένειά του και στον τοπικό τύπο.

 

Το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Αντιπρόεδρος               Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Δ. Μπάρτζης       Σωτήρης Κοκκωνάκης       Γιώργος Κωστούρος 

 

Ο Ταμίας                                                     

Γεώργιος Κασκαρέλης                         

 Η Οργ. Γραμματέας

  Νέλλη Σπηλιοπούλου

Τα Μέλη

Γιάννης Σώκος    Ελένη Κυριακοπούλου

                                                                                       

Επιστροφή