Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
31/7/2019

Κάλεσμα για συζήτηση: μια πορεία για τη δημιουργία ενός μικρού μουσείου στο χωριό μας (& σχόλιο του Σταύρου Δούρου)

Μια εθελοντική πρωτοβουλία ξεκινά σιγά-σιγά στο χωριό μας: πως να δημιουργήσουμε ένα μικρό μουσείο στο Ψάρι που θα τιμά την πολιτιστική κληρονομιά του χωριού μας, την υλική, την άυλη και την φυσική πολιτιστική κληρονομιά μας.

Η πολιτιστική κληρονομιά του ζωντανού χωριού μας συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Περιλαμβάνει τα κληροδοτημένα από το παρελθόν πράγματα που θεωρούμε ότι έχουν τέτοια αξία ή σημασία σήμερα, ώστε να θέλουμε να τα μεταδώσουμε σε μελλοντικές γενιές.

Ποιά είναι αυτά που θέλουμε, εμείς οι Ψαριώτες και Ψαριώτισες, να μεταδώσουμε στις μελλοντικές γενιές; Πως να καταφέρουμε αυτόν τον σκοπό;

Καλούμε όλες και όλους που ενδιαφέρονται για την εθελοντική αυτή πρωτοβουλία, από όλες τις ηλικίες, να ανταλλάξουμε ιδέες στον φιλικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου (Παλιό Σχολείο) στο Ψάρι, το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 στις 7.00΄ μ.μ.

 

 

Σχόλιο : Σταύρος Β. Δούρος

Αγαπητοί μου συμπατριώτες επιστρέφοντας στο σπίτι μου μετά από ολιγοήμερες διακοπές (Ερμιόνη- Πόρος), με μεγάλη μου χαρά, διάβασα στην ιστοσελίδα του χωριού μας το κάλεσμα για συζήτηση αναφορικά με την πιθανή δημιουργία ενός μικρού μουσείου στο Ψάρι. Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα θερμά συγχαρητήριά μου σε εκείνους που σκέφτηκαν και αποφάσισαν μια τέτοια θαυμαστή για όλους μας ιδέα. Η χαρά μου γίνεται τριπλή γιατί θα μπορέσω κι εγώ να συμβάλω και να υλοποιήσω όσα έγραφα πριν είκοσι χρόνια στην εισαγωγή της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου μου :"Αναδρομή στις Ρίζες μας" (σελ. 23- 24). Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00 θα είμαι ανάμεσά σας.

 

Επιστροφή