Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
23/11/2022

Ιερό Καθήκον όλων μας - Από τον Σταύρο Β. Δούρο

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας ο χρόνος και η νεότητα κυλούνε γρήγορα. Προτού λοιπόν τελειώσει και σε μας τους μεγάλους σε ηλικία, η άμμος στην κλεψύδρα της ζωής μας, ας πρυτανεύσει μεταξύ μας η πατριωτική αγάπη και αλληλεγγύη. Έτσι ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε με καθαρό Ψαραίικο πνεύμα να ανασυγκροτήσουμε εκείνο το ημιτελές από ονόματα μνημείο των πεσόντων κατά τους πολέμους της Πατρίδας, αλλά και των εκτελεσθέντων από ναζιστικό χέρι συμπατριωτών μας που ακόμα (ανάθεμά μας) εδώ και περισσότερα από ογδόντα (80) χρόνια, τους ακούμε να «σκούζουν» από την Αλβανία, ακόμα το Ελ Αλαμέιν, τη Μακεδονία, το Αιγαίο…

Τα χέρια που κάτι έγραψαν για όλους αυτούς τους Ήρωες και έστησαν έτσι νέο μάρμαρο στην αυλή της Παναγίας, άγνωστο το μέλλον αλλά και το μόνο βέβαιο στη ζωή μας είναι ότι κάποια μέρα θα βρίσκονται κάτω στο ερεβώδες βάθος της γης.

Τα βιβλία όμως και τα μνημεία θα μένουν στους αιώνες ! Γι’ αυτό και θα πρέπει να αξιωθούμε έγκαιρα να ολοκληρώσουμε το Ιερό καθήκον μας προς τις ψυχές των Ηρώων που βοούν !

Έχοντας την μέγιστη τιμή να είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Ανασύστασης του Ηρώου των Πεσόντων στο χωριό μας, είχα ταυτόχρονα την τιμή να είμαι ο πρώτος που κατέθεσα τον όβολό μου για την επίτευξη αυτού του ιερού σκοπού. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι την 25η Μαρτίου του 2023 θα έχει συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για το Ηρώο του χωριού μας.

Τα χωριά τα στολίζουν τα μνημεία, οι πλατείες και οι Εκκλησίες τους, τους δε κατοίκους τους, τα έργα που αφήνουν στους επιγόνους τους. Στη γενιά μας αναλογεί μεταξύ των άλλων και η ανασύσταση του Μνημείου των Πεσόντων.
Εύχομαι όλοι οι συγχωριανοί να αναλογιστούμε το χρέος μας προς τους Ήρωες !

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω (και εκ μέρους της επιτροπής) ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επιλογή του ονόματός μου ως προέδρου της τριμελούς επιτροπής για την είσπραξη και διαχείριση των συνεισφορών για την ανασύσταση του Μνημείου.
Μετά τη λήξη κατάθεσης των συνεισφορών, θα ενημερώσω – ως οφείλω – σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που προσέφεραν αλλά και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε.

 

  • Καλές γιορτές για όλους με υγεία !

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΟΥ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΨΑΡΙΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΣ Β. ΔΟΥΡΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ Γ.ΛΕΓΓΑΣ- Α΄ΜΕΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- Β΄ ΜΕΛΟΣ

 

22/11/2022

Επιστροφή