Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
16/11/2022

Βάφτιση της Σάρρας-Γεωργίας Δούρου στον Πόρο - Μια θεάρεστη πράξη – Από τον Σταύρο Β. Δούρο

Με τις θερμότερες ευχές όλων των Ψαραίων. Να σας ζήσει !!
Ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην κ.Μάνια Γ. Δούρου για το μεγαλείο ψυχής !!

www.psarikorinthias.gr

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Είναι γνωστό στους ορθόδοξους χριστιανούς ότι δεύτερο μετά το οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως έρχεται το πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, με σημερινό Πατριάρχη τον μακαριότατο κ.κ. Θεόδωρο Β’  όπου η Αγιότης του παράλληλα με φιλανθρωπικά έργα και ιεραποστολές φροντίζει και συντηρεί οικοτροφεία σε διάφορες αφρικανικές χώρες. Ένα από αυτά υπάρχει και στην Ουγκάντα  με πρωτεύουσα την Καμπάλα. Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου και Παμμακάριστου, ταυτόχρονα και υπεύθυνος για τα παιδιά είναι ο Αφρικανός πατήρ Αντώνιος.

Η κόρη του αδερφού μου Γιώργου Β. Δούρου, Μαρία (Μάνια), επιλογή της ήταν να παραμείνει ανύμφευτη. Ως εκ τούτου μετέβη στην προαναφερόμενη πόλη και με νόμιμες διαδικασίες υιοθέτησε ένα πεντάχρονο κοριτσάκι, την Σάρρα, την οποία το περασμένο Σάββατο 12/11/2022 βαφτίσαμε στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πόρο, στο όνομα Γεωργία, συλλειτουργούντος και του πατήρ Αντώνιου που ήρθε από την Ουγκάντα με ευλογία του σεβασμιότατου επισκόπου της Καμπάλα κ. Ιερονύμου για το σκοπό αυτό.

Μετά το ιερό μυστήριο ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι σε εξοχικό κέντρο. Όλοι ευχηθήκαμε και νυφούλα να την δούμε και συγχαρητήρια στη Μάνια για την θεάρεστη πράξη της που πήρε ένα ορφανό παιδί. Από σήμερα Καβουριάνοι και Αχαρούληδες Ψαραίοι εντάξαμε στη ράτσα μας την Αφρικανή Σάρρα- Γεωργία Δούρου χωρίς προκαταλήψεις και ρατσισμούς.

Να μας ζήσει!

Ο θείος της, ΣΤΑΥΡΟΣ Β. ΔΟΥΡΟΣ


Η Σάρρα-Γεωργία αγκαλιά με τη Μαμά της Μάνια
Τα συναισθήματα πολλά και διάχυτα

 

 

 

 


Ο Σταύρος Β. Δούρος (Ρίγκος) με τη νεοφώτιστη Σάρρα-Γεωργία

Επιστροφή