Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
7/6/2022

Από 24-26 Ιουνίου 2022 η Έβδομη Σύγχρονη Νεμεάδα (ΝΕΜΕΑ 2022)

Από 24-26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νεμέας, η  Έβδομη Σύγχρονη Νεμεάδα (ΝΕΜΕΑ 2022).

 Οι εγγραφές για συμμετοχή αθλητών στους αγώνες έχουν ολοκληρωθεί από τις 30 Απριλίου 2022.

Οι Νέοι Νέμεοι Αγώνες είναι μια προσπάθεια να αναβιώσουν αρχαίες εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες βασίζονταν, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σε αθλητικές αναμετρήσεις. Θα υπάρχουν αγώνες δρόμου για ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο, ηλικίας τουλάχιστον 8 ετών. Δεν προβλέπεται ανώτατο όριο ηλικίας. Οι αγώνες θα είναι απόστασης των 90 μέτρων, για τους οποίους οι δρομείς θα καταταγούν σε ομάδες ανά φύλο και ηλικία. Αυτοί θα αποτελέσουν το μακρύ ημερήσιο πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατών, από ολόκληρο τον κόσμο.
Εμβόλιμα στους αγώνες θα υπάρχουν μουσικά και χορευτικά δρώμενα από τοπικά συγκροτήματα.
Στο τέλος της ημέρας θα γίνει αγώνας απόστασης 7,5 χιλιομέτρων — “Τα Βήματα του Ηρακλή”  — από τον αρχαίο Ναό του Ηρακλή στις Κλεωνές μέχρι το αρχαίο στάδιο της Νεμέας. Στόχος είναι μια διεθνής διοργάνωση, εμφορούμενη από το πνεύμα της συναδέλφωσης για όλους όσοι θα πατήσουν στην αρχαία γη, όπου πρωτοαναπτύχθηκε η έννοια της υποκατάστασης του πολέμου από τους αθλητικούς αγώνες.

Και τα δύο αγωνίσματα θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Η μορφή του Στέφανου Μίλλερ θα είναι για πάντα παρούσα στη Νεμέα και την Ελλάδα. Πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια των αγώνων ! Μπορεί το σώμα του να μην είναι πλέον εκεί, οι ιδέες του όμως και η αγάπη του για τη Νεμέα θα είναι πάντα το σημείο «εκκίνησης» για κάθε τι που θα αφορά στο εξής την Αρχαία Νεμέα !

 

Με στοιχεία και φωτογραφίες από: Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων (nemeangames.org)

 

          

Επιστροφή