Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
24/5/2022

100 Χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μ.Ασίας του Πόντου & της Θράκης από τους Νεότουρκους – Από τον Βαγγέλη Γ. Χουσελά

Ομόφωνα πέρασε η πρόταση ψήφισμα της Δημοκρατικής δημοτικής παράταξης Σικυωνίων (επικεφαλής Βαγγέλης Χουσελάς) στο δημοτικό συμβούλιο της 20/5/2022.

Η πρόταση Ψήφισμα είχε ως θέμα της την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων στην Μικρά Ασία τον Πόντο και την Θράκη από τους Νεότουρκους την περίοδο 1908 έως 1922.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει....

Εκατό χρόνια μετά τον Ελληνικό ξεριζωμό παραμένει ατιμώρητο αυτό το έγκλημα της γενοκτονίας των Ελλήνων.

ΟΧΙ άλλη σιωπή....Οχι στην λήθη..

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες, εξολοθρεύθηκαν από το Τουρκικό κράτος , με την μορφή σφαγών, πορειών θανάτου και μαζικών εκτοπίσεων.

Πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων πήρε τον δρόμο της προσφυγιάς...

εμείς σήμερα δεν πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την γενοκτονία ...

με το ψήφισμά μας ζητάμε να βροντοφωνάξουμε όχι στην λήθη και την σιωπή.


Πηγή: https://www.alexpolisonline.com/

Εκατό χρόνια μετά το ατιμώρητο έγκλημα στη Μικρά Ασία τον Πόντο και την Θράκη όχι άλλη σιωπή, αναγνώριση της Γενοκτονίας τώρα.

Ο Λαός που θα ξεχάσει την ιστορική του μνήμη είναι καταδικασμένος να χαθεί στο διάβα των χρόνων...τα εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα έρχονται πάλι μπροστά μας. Το ατιμώρητο έγκλημα των Νεότουρκων έφερε μπροστά μας την επανάληψη νέων εγκλημάτων αυτά του Γερμανικού ναζισμού που με την σειρά τους ζητούν δικαίωση.

Είναι το ελάχιστο ντροπή για μας τους Νεοέλληνες να μην ζητούμε την δικαίωση τόσων αδικοχαμένων Ελλήνων...

με εκτίμηση

Βαγγέλης Χουσελάς

Επιστροφή