Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
5/5/2022

Με το «χρίσμα» της αείμνηστης Φιλιώς Πυργάκη, ο Κωνσταντίνος Τσαμαδός στον τελικό του «ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ» – Ψηφίζουμε μαζικά τον Κωνσταντίνο !

Το προσεχές Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στις 8.00 μ.μ. στο τηλεοπτικό κανάλι του ΑΝΤ1 σε ζωντανή μετάδοση θα προβληθεί ο μεγάλος τελικός του show «ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ».

Η ανακήρυξη του μεγάλου νικητή του διαγωνισμού θα γίνει μέσω ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού. Ο καθένας μας από το σπίτι του μπορεί να ψηφίσει και να συμμετέχει έτσι ενεργά στην απόφαση για τον καλύτερο !

Είναι βέβαιο ότι όλο το χωριό μας, οι όπου γης συγχωριανοί μας, οι φίλοι του χωριού μας, όλη η Κορινθία και η Πελοπόννησος κι όλη η Ελλάδα, θα συμμετέχουμε ενεργά με την ψήφο μας στην ανακήρυξη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΜΑΔΟΥ ως μεγάλου νικητή !  

Αυτό θα γίνει για πολλούς λόγους :

  • Γιατί δεν είναι λίγο πράγμα ένα χαρισματικό παιδί από το χωριό μας, να φτάνει τόσο κοντά σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία που όλοι νιώθουμε ότι του αξίζει !
  • Γιατί η ηλικία του (μόλις 14 ετών ! ) προσθέτει πολλούς «πόντους» στην προσπάθειά του
  • Γιατί η θέληση του Κωστάκη μας – κι εμείς την ξέρουμε καλύτερα απ’ τον καθένα- δείχνει να μην επιτρέπει σε κανένα εμπόδιο να σταθεί μπροστά του !

          

Πολλά ακόμα θα μπορούσαν να ήταν τα «ΓΙΑΤΙ» που μπορούμε να επικαλεστούμε για να πείσουμε κάθε καλοπροαίρετο να ψηφίσει στον τελικό υπέρ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΜΑΔΟΥ… Αφήσαμε ένα «γιατί» τελευταίο, απλά και μόνο επειδή νομίζουμε ότι είναι το σπουδαιότερο :

  • Η Ελληνική Δημοτική παράδοση, για περισσότερα από 50 χρόνια στηρίχτηκε κυρίως στις πλάτες της αείμνηστης πλέον συντοπίτισσάς μας, της μεγάλης ΦΙΛΙΩΣ ΠΥΡΓΑΚΗ. Η πρόσφατη αποχώρησή της από τη ζωή, άφησε ένα μεγάλο κενό που μοιάζει δυσαναπλήρωτο.
    Η ίδια η ζωή όμως, πάντα επιλέγει το πρόσωπο που θα συνεχίσει να μεταφέρει στο μέλλον κάτι τόσο σπουδαίο όπως η παράδοση ενός λαού.
    Ένα βιντεάκι που γυρίστηκε πριν λίγα χρόνια δείχνει τον μικρό Κωνσταντίνο να τραγουδάει στο ίδιο πάλκο με τη «Θεία» όπως την αποκαλούσε Φιλιώ …

Η ματιά, η συγκίνηση και το χάδι της Φιλιώς προς το νέο ταλέντο του Δημοτικού μας τραγουδιού, είναι νομίζουμε το άτυπο «χρίσμα» της Φιλιώς προς τον Κωνσταντίνο να συνεχίσει και να μεταφέρει με ασφάλεια το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι στο μέλλον !
 

Γ.Σ. – www.psarikorinthias.gr

                         

Επιστροφή