Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
28/2/2022

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της ΕΛΛΕΤ Κώστας Καρράς

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο Κώστας Καρράς εμπνευστής, ιδρυτής και Πρόεδρος για σειρά ετών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).
Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε η ΕΛΛΕΤ :

Η ΕΛΛΕΤ αποχαιρετά με οδύνη τον ιδρυτή της Κώστα Καρρά.

Ένα σπουδαίο άνθρωπο, με βαθιά, γνήσια αγάπη για το περιβάλλον

και τον πολιτισμό, έναν πρωτοπόρο της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα

και διεθνώς, έναν ακούραστο δάσκαλο, συνεργάτη και φάρο για όλους μας.

Η ΕΛΛΕΤ αποχαιρετά τον ιδρυτή της στα 50 χρόνια από την γέννησή της.

Το παράδειγμά του θα είναι πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγός μας για το μέλλον.

Κώστας Καρράς, 6 Απριλίου 1938 - 28 Φεβρουαρίου 2022

 

Ο Κώστας Καρράς γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε φιλοσοφία, ιστορία και αρχαία ελληνικά στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Εργάστηκε 25 χρόνια στη ναυτιλία και διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από το 1975 μέχρι το 1985. Το 1972 ίδρυσε την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος. Από το 1976 ήταν αντιπρόεδρος της Europa Nostra (ομοσπονδία των ευρωπαϊκών οργανώσεων περιβάλλοντος και πολιτισμικής κληρονομιάς). Το 1974 ίδρυσε την οργάνωση "Friends of Cyprus" στο Λονδίνο. Από το 1988 ήταν ο Έλληνας συντονιστής του Ελληνο-Τουρκικού Φόρουμ για τον ανεπίσημο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το 1995 υπήρξε συνιδρυτής του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήταν Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το χωριό μας γνώρισε τον εκλιπόντα από το αμέριστο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία των «Μονοπατιών Πολιτισμού» του χωριού μας.
Η επίσκεψή του στο Ψάρι το 2012 που συνοδεύτηκε με πεζοπορία στην «Κουρκούλα» και το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων μετά από πρόσκληση της Έλσας Σταματοπούλου, ήταν το ξεκίνημα για τη δημιουργία των Μονοπατιών του χωριού μας.

Στην σύζυγό του και συνοδοιπόρο του κ. Λυδία Καρρά, καθώς και στην οικογένεια της ΕΛΛΕΤ, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Επιστροφή