Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
18/10/2021

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις...- Άρθρο του Βαγγέλη Χουσελά *

«Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν»

( Δεν κατηγορώ αυτούς που ασκούν την  εξουσία ,
αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υπακούσουν..)

Θουκυδίδης Αθηναίος Ιστορικός 460-394 π.χ.

 

Άρα από τον πέμπτο αιώνα π.χ. έχουμε καλοθελητές να υπηρετήσουν την εκάστοτε εξουσία.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ώρα 19.30 μμ έχουμε δημοτικό συμβούλιο και όπως είναι φυσικό δίνω το παρών ως δημοτικός σύμβουλος αλλά και ως αρχηγός δημοτικής παράταξης. Στην είσοδο όμως του δημαρχείου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νικόλαος Σκαρμούτσος μου απαγορεύει την συμμετοχή μου στο δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν είχα να του δείξω πιστοποιητικό εμβολιασμού..!!! Φυσικά του ζήτησα να μου πει που στηρίζεται και μου ζητά πιστοποιητικό φρονημάτων (συγνώμη εμβολιασμού ) ώστε να μπορώ να συμμετέχω στο δημοτικό συμβούλιο ;  Τότε μου δείχνει την υπ αριθμ. 643/24.9.2021 εγκύκλιο ναι καλά διαβάζετε εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών που έγραφε..(είμαστε τελικά για πολύ γέλιο) πως αν οι συνεδριάσεις των δήμων η των τοπικών συμβουλίων είναι μέχρι 7 άτομα η συμμετοχή τους είναι παντελώς ελεύθερη έχουν δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Αν όμως η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη των 7 ατόμων τότε μόνο εμβολιασμένοι μπορούν να συμμετέχουν. Ούτε άτομα που δεν έχουν κάνει εμβόλιο αλλά έχουν κάνει τεστ και δεν πάσχουν από κορωνοιό...!!

Φυσικά εγώ γνώριζα την εγκύκλιο την οποία είχα και μαζί μου και είπα στον πρόεδρο πως αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο και έρχεται σε αντίθεση με τέσσερα άρθρα του Συντάγματος και με διεθνείς αποφάσεις και διακηρύξεις.

Του μίλησα για το άρθρο 2 παρ.1 που αναφέρει : Ο Σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

Για το άρθρο 5 παρ.1 που γράφει: Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα η τα χρηστά ήθη.

Η παρ. 5 του ίδιου άρθρου αναφέρει ; Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας ,νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Του ανέφερα τον Νόμο 3418/20005 Κώδικας Ιατρικής δεοντολογίας ΚΙΔ που στο άρθρο 12 παρ.1 αναφέρει: Ο Ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση ασθενή.

Επίσης για να μην σας κουράζω υπάρχουν και διεθνείς συμβάσεις όπως αυτή του Οβιέδο που είναι σύμβαση του συμβουλίου της Ευρώπης και αναφέρεται για ανθρώπινα δικαιώματα και Βιοϊατρική. Μάλιστα το άρθρο 5 της σύμβασης αναφέρει Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνο αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την  ελεύθερη συναίνεσή του ,κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του. Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί ελεύθερα και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεσή του.

Η Παγκόσμια διακήρυξη για την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα Universal Declaration on Bioethics and Human Rights 2005 δίνει έμφαση στην αυτονομία και την υπευθυνότητα του ατόμου στην λήψη αποφάσεων για την υγεία του.

Τέλος αναφέρω το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης που και η Ελλάδα έχει υπογράψει και αναφέρει κατά λέξη; Οι πολίτες ενημερώνονται και ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός , κανείς δεν πιέζεται να εμβολιαστεί αν δεν επιθυμεί και κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις εάν δεν εμβολιαστεί η δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Όλα αυτά για τον κ. Σκαρμούτσο αλλα και για όλα τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι κάτω από την εγκύκλιο του υπουργού εσωτερικών...!!! και αναφέρω όλα τα μέλη του δ.σ. επειδή κανένας δεν αντέδρασε όταν ο πρόεδρος ζητούσε την μη συμμετοχή μου στο δ.σ. 

Βέβαια εγώ πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο τους έχω πει και είναι γραμμένο και στα πρακτικά πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πλέον προέκταση του υπουργείου Εσωτερικών και Οικονομικών όλα γίνονται κάτω από εγκυκλίους και δεν μπορεί να πάρει καμία ουσιαστική απόφαση το δημοτικό συμβούλιο για τίποτα. Μόνο για την κοπή κάποιων δένδρων και τον καθαρισμό δρόμων και νεκροταφείων. Πλήρης ταύτιση με την εκάστοτε εξουσία... βέβαια κάποιοι δεν έχουν πρόβλημα όταν  αυτή η υπηρεσία τους προβλέπει και σοβαρή μηνιαία και σίγουρη χρηματική αποζημίωση.

Τελειώνοντας πρέπει να σας αναφέρω πως δεν είμαι ψεκασμένος και εξωγήινος δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τους εμβολιασμένους, το πρόβλημά μου είναι στην υποχρεωτικότητα και στην καταπάτηση της προσωπικότητάς μου.

Αξίες που δεν θα διαπραγματευτώ με κανέναν... οπότε ο κ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να επικαλεστεί και στην δικαιοσύνη την εγκύκλιο του υπουρ. Εσωτερικών με την οποία μου αρνήθηκε την συμμετοχή μου στο δημοτικό συμβούλιο, εκεί θα πρέπει να πείσει ως νομικός τους δικαστές πως η εγκύκλιος είναι πάνω από τις Συνταγματικές μου ελευθερίες που κέρδισαν κάποιοι δίνοντας ακόμα και την ζωή τους.

 

Με εκτίμηση

Βαγγέλης Χουσελάς

 - Ο κ. Βαγγέλης Χουσελάς είναι επικεφαλής της Δημοκρατικής Δημοτικής Συνεργασίας Σικυωνίων «ΔΗΜΟΣ» και Δημοτικός Σύμβουλος 

 

*Η ιστοσελίδα psarikorinthias.gr διευκρινίζει πως αναρτά για λόγους δεοντολογίας το παραπάνω άρθρο, μη υιοθετώντας σε μεγάλο μέρος -λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών- τα αναφερόμενα σ' αυτό.

Επιστροφή