Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
10/6/2020

H αγαπημένη μας Κουφόβρυση ανακαινίζεται μετά από δωρεά οικογένειας συγχωριανών μας

Η Κουφόβρυση είναι αναμφισβήτητα μια από τις παλαιότερες και πιο αγαπημένες βρύσες του χωριού μας και μας έχει χαρίσει το γάργαρο καθαρό νερό της από πάππου προς πάππου. Ήταν και είναι ένα κέντρο ζωής και χαράς για το Ψάρι – και αγάπης για τα παιδιά του χωριού μας που την είχαν και την έχουν σαν προορισμό στις μικρές τους αποδράσεις. Εξακολουθεί να δίνει το νερό της ζωής στους γύρω γεωργούς και κτηνοτρόφους αλλά και σε Ψαραίους που την προτιμούν για το πόσιμο νερό στο τραπέζι τους.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η ιδέα, μετά από μερικές συζητήσεις με συγχωριανούς μας, αλλά και τους καθ’ ύλη αρμόδιους ( Πρόεδρος του χωριού Δημήτρης Τζελέπης, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο  του Δήμου Σικυωνίων κ. Παν.Φιακά) ώστε να φροντίσουμε και να καλλωπίσουμε αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με σεβασμό στο τοπίο, περιβάλλοντας την βρύση με πέτρινο πλαίσιο παρόμοιο με εκείνο της παλιάς βρύσης (βλέπε τις παλιές φωτογραφίες) και κάνοντας μικρές αλλαγές που θα διευκολύνουν τον επισκέπτη να πιεί νερό απ’την βρύση.
Και για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν μια στιγμή ξεκούρασης ακούγοντας τα πουλιά και τα κουδούνια απ΄ τα κοπάδια , ο πίσω από την βρύση χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ένα πέτρινο παγκάκι θα προστεθεί εκεί, κάτω από τον ίσκιο της όμορφης καρυδιάς.

Ανυπομονούμε να δούμε αυτό το έργο μέσα στο καλοκαίρι και την αγαπημένη μας βρύση κρυστάλλινη και πανέμορφη να μας καλεί για ξεδίψασμα και χαλάρωση.

Σημ: Οι παλιές φωτογραφίες είναι από τα αρχεία των συγχωριανών μας :
- Κων/νου Δημ. Γαλάνη
 - Θύμιου Σωτ. Παπαγεωργίου
- Γεωργίου Χρ. Δούρου

Επιστροφή