Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
7/4/2020

ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ… – Από τον Σταύρο Β. Δούρο

Αγαπητοί μου πατριώτες της εθελοντικής επιτροπής περί ιδρύσεως λαογραφικού μουσείου στο χωριό μας, σε δεύτερο μήνυμά μου 4 Φεβρουαρίου τελείωνα ως εξής :

  -  Σε λίγες μέρες έρχονται Μάρτης, αηδόνια, χελιδόνια, άνοιξη, αναμένοντας κάποιο μήνυμα πληροφόρησης επί του θέματος…
 
Αγαπητοί πατριώτες τούτη την χρονιά όλοι μας με λίγη προσπάθεια ας χαρούμε την διαφορετική άνοιξη και σε λίγο το αλλιώτικο Άγιο Πάσχα.
Για εμάς θα έρθουν καλύτερες μέρες και θα είμαστε όλοι πάλι παρόντες.
Μόνο τα πουλάκια που παρομοιάζω όπου προσδοκούσαν κάποια απάντηση παραμένουν απληροφόρητα. Γιατί;

Το δε καταπληκτικότερο είναι ότι κανένας μέχρι σήμερα από την επιτροπή δεν βρήκε το χρόνο να στείλει κάποιο μαντάτο, θετικό ή αρνητικό περί της τύχης του ονείρου μας για ίδρυση μουσείου.


Ούτε ο φίλος μας Βαγγέλης Χουσελάς κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα.
 Ένα πράγμα μόνο σκέπτομαι και συμμερίζομαι, τις άοκνες προσπάθειες της θεόσταλτης για το χωριό μας κυρίας Έλσας που μάλλον θα πάνε χαμένες, θα πάνε στράφι. Γιατί;

Τώρα μετά τα δύο από καρδιάς ερωτηματικά και αφού έθεσα δημοσίως το παράπονό μου, νιώθω ξαλαφρωμένος, πιο γαλήνιος, πιο άνθρωπος και σταματάω εδώ, δεν θα επανέλθω στο ίδιο θέμα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθεί το ενδιαφέρον μου για τα κοινά του χωριού μας.

Κοντολογώντας ζητώ κατανόηση από τα μέλη της επιτροπής και εύχομαι σε όλους τους Ψαραίους όπου κι αν βρίσκονται: υγεία και σπιτική Καλή Ανάσταση.

- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ -

 

Σταύρος Β. Δούρος

Επιστροφή