Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
4/12/2018

Έκκληση του Προέδρου της Αδελφότητας για την εύρεση παλιών φωτογραφιών από το εσωτερικό των Εκκλησιών εντός του χωριού μας

Με πρωτοβουλία της Αδελφότητας Ψαριωτών και προσωπικώς του Προέδρου της κ. Παναγ. Τ. Σπυρίδων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό η διαδικασία διάσωσης των εντός του χωριού μας εκκλησιών (Κοίμηση της Θεοτόκου & Άγιος Γεώργιος).

Ένα άκρως απαραίτητο έργο είναι σε εξέλιξη και έτσι επιτέλους διακόπηκε η μέχρι πρότινος συνεχής επιδείνωση της στατικότητας ειδικά του Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Η μελέτη και οι απαιτούμενες ενέργειες έχουν ανατεθεί σε ειδικό Αρχιτεκτονικό γραφείο το οποίο έχει προχωρήσει αρκετά τις διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών και μετά από σχετική ενημέρωση που είχε, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας απευθύνει έκκληση προς όλους τους συγχωριανούς να αναζητήσουν από τα οικογενειακά φωτογραφικά τους αρχεία, παλιές φωτογραφίες που να απεικονίζουν τους εσωτερικούς χώρους των ανωτέρω εκκλησιών και ιδιαιτέρως φωτογραφίες που να απεικονίζουν τον παλιό γυναικωνίτη του Αγιογιώργη που δυστυχώς καταστράφηκε.

Οι φωτογραφίες ζητούνται από το αρχιτεκτονικό γραφείο προκειμένου η αποκατάσταση που θα επιχειρηθεί, να έχει ως συγκεκριμένο στόχο το πρωτότυπο.

Την δαπάνη για την κάλυψη των εξόδων του αρχιτεκτονικού γραφείου  έχουν αναλάβει άξιοι συγχωριανοί μας που (προς το παρόν) διατηρούν την ανωνυμία τους.

Ας είναι λοιπόν η δική μας συμμετοχή κάποιες φωτογραφίες που ενδεχομένως υπάρχουν στο σπίτι μας και μπορεί επί της ουσίας να βοηθήσουν εξίσου στην αποκατάσταση της ιστορίας των Ιερών μας εκκλησιών.  

Για την κοινοποίηση φωτογραφιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε απευθείας με τον Πρόεδρο της Αδελφότητας, Παν. Σπυρίδων στο τηλέφωνο 6931054873, είτε με την ιστοσελίδα μας.

 

 

 

Επιστροφή