Επιμέλεια ιστοσελίδας

Γιάννης Σκούρτης

Τα νέα του χωριού μας

Ημ/νία Τίτλος
15/6/2018

Καλοκαιρινές δράσεις φίλων Μονοπατιών Πολιτισμού στο Ψάρι - Έλα κι εσύ !

Με κίνητρο το ενδιαφέρον των παιδιών και της νεολαίας στο Ψάρι, οι Φίλοι Μονοπατιών Πολιτισμού οργανώνουν πορείες στα μονοπάτια και άλλες δράσεις το φετινό καλοκαίρι. Στις πορείες θα απολαύσουμε την ομορφιά του τόπου μας, θα φροντίσουμε την συντήρηση των μονονοπατιών, θα αθληθούμε και θα μοιραστούμε την χαρά να είμαστε όλοι μαζί. Θα επισκεφτούμε επίσης μερικές πηγές του χωριού μας και θα μάθουμε από τους γεροντότερους πως τις χρησιμοποιούσαν όταν έτρεχε γάργαρο το νερό εκεί παλιά.

Οι πορείες θα είναι αρχικά οι εξής πέντε:

Πέμπτη, 28 Ιουνίου: Διαδρομή 4. Θα κάνουμε την μισή διαδρομή, ξενινώντας από την Παναγία και κυκλικά στο Γαβριά μέχρι τον Λαιμό [θυμίζουμε ότι την άλλη μισή Διαδρομή 4, μέσω Θεοδώριζας, την είχαμε κάνει πέρσυ τον Αύγουστο]. Αν υπάρχουν εθελοντές να μας παραλάβουν με αυτοκίνητα από τον Λαιμό, θα είμαστε ευγνώμονες.

Δευτέρα, 2 Ιουλίου: Διαδρομή 3. Θα κάνουμε την μισή διαδρομή, ξεκινώντας απ’ την Επάνω Βρύση και κυκλικά θα περπατήσουμε μέχρι το λατομείο. Αν υπάρχουν εθελοντές να μας παραλάβουν με αυτοκίνητα από το λατομείο, θα είμαστε ευγνώμονες.

Τετάρτη, 4 Ιουλίου: Διαδρομή 5. Θα κάνουμε την μισή διαδρομή, ξενινώντας από την Παναγία και καταλήγοντας στον Κάναλο. Αν υπάρχουν εθελοντές να μας παραλάβουν με αυτοκίνητα από τον Κάναλο, θα είμαστε ευγνώμονες.

Παρασκευή, 6 Ιουλίου: Βρυσούλες. Εκκίνηση απ’την Επάνω Βρύση.

Κυριακή, 8 Ιουλίου: Στυμφαλία, Κοδέλλα, Παλιός Μύλος.  Εκκίνηση απ’την Επάνω Βρύση. Αν υπάρχουν εθελοντές να μας παραλάβουν με αυτοκίνητα από τον Κάναλο, θα είμαστε ευγνώμονες.

Θα ξεκινάμε στις 7 το πρωί (παρακαλούμε να είμαστε στην ώρα μας για να μην μείνει κανείς πίσω). Σημαντικό είναι να φοράμε τα πιο κατάλληλα και σταθερά παπούτσια, μακρύ παντελόνι η βερμούδα μακρυά, καπέλλο και αντηλιακό και να έχουμε μαζί μας νερό και κολλατσιό.

Και φυσικά να έχουμε μαζί μας και το κέφι μας!

Γονείς και άλλοι/ες συγχωριανοί/ές μας που μπορεί να έχουν την διάθεση και τον χρόνο να περπατήσουν μαζί μας είναι φυσικά παραπάνω από ευπρόσδεκτοι/ες!

Επιστροφή